اصولا صدا می تواند با تأثیر بر سیستم شنوایی باعث انگیزش و تحریک و فعالیت بیشتر شده و به ویژه در مشاغل و فعالیت هایی که حالت یکنواختی و مداومی دارا هستند، موثر واقع می شود. البته در این مورد انتخاب نوع موسیقی متناسب با نوع کار و یا فعالیت مسئله بسیار مهمی است. برعکس در کار هایی که نیاز مبرم به تمرکز شدید فکری دارد (نظیر کار های تحقیقاتی و مطالعاتی)، سکوت کامل لازم است و هر صدایی ممکن است باعث پریشانی فکر شود، البته این امر در برخی از افراد متفاوت است.
یکی از روشهایی که خصوصا در چند دهه اخیر متداول شده است، پخش موسیقی به منظور افزایش عملکرد شغلی و روحیه کارکنان در هنگام کار است؛ دلیل توجیهی این روش آن است که موسیقی موجب می شود تا دوره های ملالت و خستگی در کار کاهش پیدا کند و کارکنان هشیار باقی بمانند؛ بنابراین می توان گفت که موسیقی این توان را دارد که سطح توجه و هشیاری کارکنان را در حد مطلوب حفظ کند.
در ادامه با این موضوع آشنا خواهید شد که هنگام هر فعالیتی چه نوع موسیقی ای می بایست گوش دهید تا کارایی شما برای انجام آن، افزایش یابد.
1 دیدگاه
البته ٬ درسته که موسیقی کارایی افراد را بالا میبره ٬ ولی به چه قیمت؟ اگر موسیقیهایی با صدا و گام بالا باشد مانند باشگاههای بدنسازی ٬ درست است که ورزشکار میتواند وزنهٔ بیشتر و سریعتر را بلند کند ولی در آینده بر سیستم عصبی و گوش فرد به شدت تاثیر منفی میگذارد. که دقیقاً به همینحاطر است که موسیقیهایی از این نوع در اسلام حرام و گناه اعلام شده است . موسیقیهایی که موردنظر متخصصان علمی و اعصابوروان قرار دارد ٬ موسیقیهای آرامشبخشی است(مانند صداهای طبیعت ٬ همراه با یک موسیقی بسیار بسیار آرام) که نه تنها در اسلام منعی برای آن وجود ندارد ٬ بلکه باعث آرامش اعصاب افراد و آسیبندیدن سیستم شنواییشان میشود.